5.26.2010

Project in progress...IMPROVEDFashion Stage Experience

Improved is een Fashion Stage Experience dat ontwikkeld wordt door verschillende creatieve knappe koppen. En waar al deze woorden in één zin vallen, is LikeMyFashion ook aanwezig! Improved is dus een drieluik van Fashion, Stage en Experience die je zintuigen doen genieten van de toekomst in Fashion.

Op het gebied van Fashion zien we een ready-to-wear collectie ontstaan. Deze is uniek vanwege het gebruik van de unieke materialen: smart materials, renewable materials en odd materials. Bij smart material kan je denken aan Sci-Fi materialen want ze zijn gemaakt van elektrische impulsen en reacties. Onder de noemer renewable materials scharen washi papier, bamboe en polymeren zich. En de odd materials zijn lekker apart, zoals (eetbaar)papier! Één ding is duidelijk: super vette materialen!

Catwalk shows zijn zo 2010! Improved komt met de nieuwste stage wat betreft het tonen van haar collecties. Dus geen catwalk show met statisch publiek maar een reis door een fashion-minded universum. Iedereen is er uniek maar toch allemaal hetzelfde. Wie weet kom je iemand tegen bij wie je het hemd van het lijf kan eten (odd!). En dit alles beleef in een stage dat gedragen wordt door balades van verschillende muziekinstrumenten.

Het zal een unieke experience worden, waar niets is wat het lijkt en alles lijkt op datgene wat het niet is. Je wordt onder gedompeld in de wereld van de designer vs. modeontwerpers vs. muzikanten vs. publiek. Je zal je gaan afvragen bij welke groep je ook alweer hoorde maar concluderen dat je een onderdeel was van iedereen en alles en dat dit alles in jou zit.

Aan dit project werken mee:
Amarins et Le Gatte Negre – ze nemen je mee op reis op de klanken van hun instrumenten. Marina Toeters houdt het overzicht over de ontwerpers: Mirte Engelhard, Fenny Faber en Samira Algoe, die de fashion collecties ontwikkelen. Het kleurbeeld en de stijl van de collecties en de branding van Improved worden ontwikkeld door Laura Lynn Jansen en Dolf Robertus. De productie, communicatie, technologie en materialen worden geleverd door Arnhen Fashion Factory, Smart Creation, Experience Tomorrow en LikeMyFashion.

http://www.improved.nu/

No comments: